Αρχική » Νέα-Ανακοινώσεις » ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Επικοινωνία

Δημοτικό Σχολείο Καλεσσών
Τ.Κ. 71500
Καλέσσα Ηράκλειο

Τηλέφωνο: 2810 821476

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
mail@dim-kales.ira.sch.gr


Σημαντική υπενθύμιση

Υπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει για την Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (eclass.sch.gr), για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me (e-me.sch.gr) και για τις ιστοσελίδες που αναφέρονται στο (δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ). Η προβολή περιεχομένου που φιλοξενείται σε άλλη ιστοσελίδα και έχει ενσωματωθεί στα ηλεκτρονικά μαθήματα (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Ψηφιακό σχολείο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Προσέλευση

  • Η προσέλευση στον χώρο του σχολείου θα γίνεται αυστηρά στις 8:00-8:15. Οι πόρτες πριν και μετά από αυτήν την ώρα θα είναι κλειστές. Παρακαλούνται οι γονείς να μην συνοδεύουν τα παιδιά τους στο εσωτερικό του σχολείου αλλά τα αφήνουν στις εισόδους(πάνω ή κάτω). Οι μαθητές δεν θα παραμένουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αλλά θα εισέρχονται κατευθείαν στην τάξη τους και θα κάθονται στις θέσεις τους.

*Οι ώρες προσέλευσης διαφέρουν μόνο για τα παιδιά που μεταφέρονται με το σχολικό λεωφορείο.

  • Πριν την είσοδο στο κτίριο του σχολείου, τα παιδιά θα θερμομετρούνται με θερμόμετρο μετώπου και θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.
  • Η χρήση μάσκας και γαντιών, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους δασκάλους, είναι προαιρετική.
  • Όσοι γονείς επιλέξουν να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους μάσκες, πρέπει να φροντίζουν για την σωστή και καθημερινή απολύμανσή της.
  • Όσα παιδιά παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και να ενημερώνουν το σχολείο.

Πρωινό γεύμα

  • Οι μαθητές θα φροντίζουν να κρατάνε το φαγητό  τους  καθώς ο φούρνος δεν θα έρχεται στο σχολείο λόγω των νέων μέτρων.
  • Κάθε παιδί θα τρώει αυστηρά το δικό του φαγητό και δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή του και το κέρασμα.
  • Θα πρέπει επίσης να κρατάνε όσο νερό χρειάζονται (κατά προτίμηση δύο μπουκάλια) καθώς οι εξωτερικές βρύσες δεν θα χρησιμοποιούνται για λόγους υγιεινής.
  • Απαγορεύεται η χρήση του ψυγείου της σχολικής κουζίνας.

Γενικές οδηγίες

  • Κάθε μαθητής πρέπει να κρατάει τα προσωπικά του σχολικά είδη καθώς δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων.
  • Οι τάξεις είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικά υγρά και θα μοιραστεί σε κάθε παιδί το δικό του χαρτί υγείας. Παρόλα αυτά, καλό είναι να κρατάνε και δικά τους αντισηπτικά (μαντηλάκια ή υγρό)
  • Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο, τα παιδιά θα πρέπει να τηρούν τις σχετικές αποστάσεις και να μην έχουν σωματικές επαφές (χειραψίες, εναγκαλισμούς κτλ.)

Σας ενημερώνουμε ότι στο ενδιάμεσο των διδακτικών ωρών οι χώροι και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κοινού θα απολυμαίνονται.

Παρακαλείσθε να προετοιμάσετε τα παιδιά για τα νέα δεδομένα στο σχολείο όπως θα γίνει και από πλευράς μας τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει, όλα τα παιδιά θα αποχωρούν στη μία και τέταρτο (1:15)

Με εκτίμηση,

Ο σύλλογος διδασκόντων Δ.Σ. Καλεσσών